Promo icon

100% tilfredshedsgaranti

Promo icon

Levering inden for 4-5 arbejdsdage

Promo icon

Gratis levering for ordrer over 299 kr!

Promo icon

14 dages fuld returret

Promo icon

Højeste kvalitetsstandarder

Promo icon

100% tilfredshedsgaranti

Promo icon

Levering inden for 4-5 arbejdsdage

Promo icon

Gratis levering for ordrer over 299 kr!

Promo icon

14 dages fuld returret

Promo icon

Højeste kvalitetsstandarder

Periodisk oppustethed: Den tavse morder af dine skinny jeans?

Præmenstruelt syndrom (PMS) er en tilstand, der påvirker mange kvinder i dagene op til deres menstruation. Symptomerne kan variere meget, men kan omfatte humørsvingninger, oppustethed og træthed. Et symptom, som ofte rapporteres af kvinder med PMS, er vægtøgning. Men er der virkelig en sammenhæng mellem PMS og vægtøgning? Og i så fald, hvad kan kvinder gøre for at håndtere dette aspekt af deres menstruationscyklus? I denne artikel vil vi undersøge disse spørgsmål i detaljer.

 

Lad os først se på videnskaben bag PMS. PMS menes at være forårsaget af hormonelle udsving, der opstår i løbet af menstruationscyklussen. Specifikt menes det, at ændringer i niveauerne af østrogen og progesteron kan bidrage til symptomerne på PMS. Østrogenniveauet stiger typisk i den første halvdel af menstruationscyklussen, mens progesteronniveauet stiger i den anden halvdel af menstruationscyklussen. Disse hormoner kan have en lang række virkninger på kroppen, herunder påvirke humør, appetit og energiniveau.

Er det normalt at tage på i vægt?

Det er almindeligt for kvinder at opleve en vægtøgning på tre til fem pund i løbet af deres menstruationscyklus, som normalt forsvinder efter et par dages blødning. Denne vægtøgning er et almindeligt fysisk symptom på præmenstruelt syndrom (PMS), som omfatter forskellige fysiske, følelsesmæssige og adfærdsmæssige symptomer, der kan påvirke kvinder fra et par dage op til to uger før deres menstruation.

 

Disse symptomer skyldes hormonelle ændringer i menstruationscyklussen, som er en naturlig del af den reproduktive proces. PMS er en udbredt tilstand, der rammer mere end 90% af de kvinder, der har menstruation.

Generelt set er vægtøgning under menstruation en normal foreteelse, og der er flere grunde til, at dette sker.

Hvordan er PMS relateret til vægtøgning?

1. Hormonelle ændringer

Under menstruation svinger niveauerne af østrogen og progesteron i kroppen. Disse hormonelle ændringer kan forårsage væskeophobning, hvilket kan føre til vægtøgning. Derudover kan hormonelle ændringer også påvirke dit stofskifte, hvilket gør det lettere for din krop at lagre fedt.

 

2. Øget appetit

Mange kvinder oplever en øget appetit i løbet af deres menstruationscyklus. Dette kan tilskrives hormonelle ændringer samt ændringer i blodsukkerniveauet. At spise mere mad end normalt kan føre til vægtøgning, især hvis du ikke træner nok til at forbrænde de ekstra kalorier.

3. Stress

Stress kan også bidrage til vægtøgning under menstruation. Når du er stresset, frigiver din krop et hormon kaldet kortisol. Høje niveauer af kortisol kan føre til øget appetit og kan få din krop til at lagre mere fedt.

 

4. Fald i magnesium

Når din menstruation begynder, falder magnesiumniveauet gradvist. Dette fald kan fremkalde sukkertrang og bidrage til vægtøgning. Magnesium er et mineral, der regulerer din krops hydreringsstatus. Lave niveauer af magnesium kan forårsage dehydrering.

Dehydrering kan dog maskere sig som sult. Det kan også få dig til at få lyst til sukkerholdige fødevarer, når du bare er tørstig.

Så hvad kan kvinder gøre for at håndtere vægtøgning i forbindelse med PMS?

1. Træning

Regelmæssig motion kan hjælpe med at håndtere vægtøgning under menstruation. Motion er med til at øge stofskiftet, hvilket kan modvirke virkningerne af hormonelle ændringer. Desuden kan motion hjælpe med at reducere stress, som også kan bidrage til vægtøgning.

 

2. Kosttilskud

Visse kosttilskud kan også hjælpe med at håndtere vægtøgning under menstruation. Magnesium kan f.eks. hjælpe med at reducere væskeophobning og oppustethed. Derudover kan B6-vitamin hjælpe med at regulere hormoner og reducere trang.

3. Kost

En sund kost kan også hjælpe med at håndtere vægtøgning under menstruation. Fokuser på at spise næringsrige fødevarer som frugt, grøntsager, fuldkornsprodukter og magre proteiner. Undgå forarbejdede fødevarer, sukkerholdige drikkevarer og overdrevne mængder koffein.

 

4. Hydrering

Hvis du drikker rigeligt med vand, kan det hjælpe med at reducere væskeophobning og oppustethed, hvilket kan bidrage til vægtøgning. Sigt efter at drikke mindst 8 glas vand om dagen.

Konklusion

Vægtforøgelse under menstruation er en almindelig oplevelse for mange kvinder. Årsagerne til vægtøgning under menstruation kan variere, men hormonelle ændringer, øget appetit og stress er almindelige syndere. Håndtering af vægtøgning under menstruation kan gøres ved hjælp af regelmæssig motion, sund kost, korrekt hydrering og brug af kosttilskud. Ved at tage en proaktiv tilgang til håndtering af vægtøgning under menstruation kan kvinder opretholde en sund vægt og føle sig bedst muligt under hele menstruationscyklusen.

Efterlad et Svar

Delivery
Kun 299kr. til GRATIS FRAGT
Produkter i kurven

Ingen produkter i indkøbskurven.

Specialtilbud kun her!

Voeg toe aan uw bestelling en bespaar!

-72%
FatBurn Tea*

Bidrager til fedtstofskiftet, eliminerer overskydende kropsvægt og undertrykker naturligt sultfølelsen

199,00 kr. 56,00 kr.
-70%
Detox Urinary*

2-i-1 detox-formel, der hjælper med at rense kroppen og forbedre toksinelimineringen

229,00 kr. 69,00 kr.
-80%
DETOX TEA pakke

Perfekt kombination af to teer

409,00 kr. 82,00 kr.